Won at competition, this project replaced a dilapidated pavilion at Oundle School. The building is triangular in plan, providing entertainment and catering space in addition to changing facilities. The clock and honours boards from the old pavilion were reincorporated into the new building, forging a link to the school's strong cricketing tradition.

A 2.5m roof cantilever covers the raised spectators' terrace overlooking the field. The roof appears to float over the extensive glazing below, including a continuous clerestory across the front and large glass doors on the terrace level. The thinness of the roof was achieved through the design of thermally broken connections, which avoided the need for insulation in the roof structure. To meet the challenging construction schedule, which required the pavilion be constructed over winter in time for the 2015 cricket season, TALL engineered a hybrid frame using reinforced concrete, steel, and beam and block flooring.

The Oundle Cricket Pavilion is currently shortlisted for a 2016 RIBA East Midlands Award (details).

Architect: