The Royal Borough of Kensington and Chelsea in London commissioned four new newspaper kiosks for the streets of the Borough. The stepped form of each kiosk is derived from the internal shelving requirements for magazines and newspapers. The entire front of the kiosk, which is also known as the Paperhouse, can be opened by rotating the two doors around to the sides. Each structure is assembled from a kit of parts including CNC cut steel plate, profiled to suit the walls of the kiosks, to avoid as much welding as possible. The structure is further stiffened by a skin of plywood on the inside and brass cladding on the outside. TALL engineered the structure to millimetre precision to ensure that, even fully laden, the intricate door mechanisms worked smoothly

Architect:

Project and Build Manager:

Nader Mokhtari, Manage Ltd