The Sherborne School Music Building is a new music teaching and performance building on a school campus situated in a very architecturally-sensitive area surrounded by prominent listed, and ancient, buildings. The building comprises two blocks connected by a glazed corridor link. The north block houses a large recital hall and two sound studios while the south block contains the teaching rooms and a library. The building is constructed to the highest levels of acoustic separation so that a rock band can practice in one room, next door to a cello concerto in another. The roof of the recital hall is supported by bowstring trusses made from glulaminated timber and stainless steel rods. TALL also designed the cantilevered glass canopy over the entrance as well as the more prosaic sustainable urban drainage system (SUDS) that manages the rainwater run-off over the whole site.

The building was shortlisted in the British Council for School Environments (BCSE) Best of British Schools Awards 2012.

Architect:

Contractor: